Dale Carnegie Türkiye

Türkiye

Bayer Türk Kimya Sanayii - Sunum Becerileri

Bayer'den "Sunumda Dönüm Noktası" eğitiminize katılmıştım ve bir sonraki hafta da Antalya’da dönem toplantımız vardı, orada da sunum yapmam gerekiyordu.

Sunumumu tamamen sizin yönlendirmelerinize göre hazırladım, açılışı ve kapanışı bambaşka planladım. Tesadüf şu ki, beni sunum sıralamasında en sona koymuşlar, iki gün full süren sunumların en sonuncusu akşam 6:30 da biten 20. Sunum benimdi!

Açılışı bunu kullanarak ve çok farklı yaptım, ve yine tesadüf o ki, globaldeki en üst düzey müdürümüz – yani bizim ülke müdürümüzün de bağlı olduğu cluster head- benim sunumumu dinledi. (Sunumu sahaya yaptım ama onda da simultane tercüme kulaklığı vardı).

Sunum sonunda zaten saha hayran kaldı full alkış koptu çünkü dikkatlerini öyle topladım ki beni dinlediler, sonra Cluster head’in yanına gittim "beni dinlediğiniz için teşekkür ederim nasıl buldunuz?" diye sordum, bana çok etkilendiğini, açılış konuşmamı çok zekice bulduğunu söyleyip teşekkür etti. Hatta bir gün sonra da ülke müdürümüz geldi, "Cluster head senin sunumunu çok beğenmiş, çok etkilenmiş bana bunu ayrıca söyledi teşekkür ederim" dedi.

Uzun uzun yazdım kusura bakmayın ama öyle mutlu oldum ki öyle başarılı oldum ki sayenizde gerçekten sunumda dönüm noktası oldu bu benim için. Emeğinize, güler yüzünüze desteğinize sağlık. Çok çok sağ olun var olun.

Umarım yine sizlerden eğitim alma fırsatı yakalarım. Çok harikasınız beni gerçekten çok mutlu ettiniz.

Strategic Initiatives & Excellence Manager -

Bayer Türk Kimya