Dale Carnegie Danışmanlık
Öne Çıkan Organizasyonel Sağlık Danışmanlığı Hizmetlerimiz
Organizasyonel sağlığın 12 boyutunda, birbiri ile uyum sağlamak veya bazı boyutlarda gelişim sağlamak, organizasyonun dinamiklerini de işin içine kattığımızda birbirinden farklı çözümler gerektirmektedir.
Organizasyonun ihtiyaçları çerçevesinde kimi çözümlerimizde tek bir konuya kimi çözümlerimizde ise birçok konuya odaklanmaktayız.
Çalışmalarımızın kapsamını somutlaştırmak için, çözümlerimizde sıklıkla yer alan konular aşağıda yer almaktadır.
Dale Carnegie Danışmanlık
Öne Çıkan Hizmetlerimiz
Organizasyonel Check-up, online yapılan bir anket olup, bir organizasyonun 12 sağlık boyutunda mevcut durumunu ve bu boyutların birbiri ile uyumunu ölçer. 35 sorudan oluşan ve yaklaşık 10-12 dakika süren bu anket ve anketi takip eden odak grup çalışmaları ile çalışanların organizasyonun sağlığı hakkındaki algıları bütünsel olarak ortaya konur. Bu sayede güçlü yönler ve müdahale gerektiren alanlar hakkında bir genel fotoğraf ortaya çıkar.
Şirkette hakim kültürü tanımlamak ve somutlaştırmak, ana stratejiler ile kültürün uyumu hakkında içgörü elde etmek için Cameron & Quinn’in oluşturduğu Rekabetçi Değerler Modeli ile 6 farklı boyutta kurum kültürü ölçülür. Şirket stratejileri ile uyumlu hedeflenen kültür belirlenir, gerekli müdahale alanları belirlenir ve dönüşüm planı hazırlanır.
Organizasyonda güven boyutunda yaşanan sıkıntıların detaylı analizi ve ölçümü yapılır ve güven duygusunun zedelenmesine neden olan kök nedenler tespit edilir. İletişim eksikliği, aksayan ya da olmayan süreçler, liderlik problemleri ve bunun gibi konuları kapsayan aksiyon planları yapılandırılır ve uygulamaya koyulur.
Bir organizasyonun üst yönetimini iyi bir takım olması ve sadece kendi fonksiyonlarının değil, organizasyonun bütünün sağlığının sorumluluğunu almaları, sürdürülebilir bir performans için şarttır. Patrick Lencioni’nin Takımlardaki 5 Temel Aksaklık Modeli ve Neuro Teamview gibi farklı içerikler ile, üst yönetim takımlarının bulundukları seviyeden ileriye gitmeleri hedeflenir.
Şirketin performans sonuçlarına daha hızlı ulaşabilmesi ve performasının kalıcılığı için tüm şirket unsurlarının birbirileri ile uyumlu olacak şekilde aynı yönde olması kritik başarı anahtarıdır.
Bu uyumun hem strateji, hedefler, kültür, liderlik, organizasyon yapısı, iş akışları ve süreçler gibi tüm organizasyonel sağlık boyutlarında, hem de üst kademeden, çalışana kadar tüm şirket insan gücünde sağlanıyor olması gerekmektedir.
Organizasyonel sağlık check-up çalışmamız ile ortak yön konusundaki gelişim alanları belirlenmekte, oluşturulan çözümlerin hayata geçirilmesi ile ortak yön sağlanmaktadır.
Dale Carnegie Global, çalışan bağlılığı konusunda dünya genelinde araştırmalar yaparak, her sene çalışan bağlılığındaki değişim ve dönüşümü yakından takip etmekte ve bu konuda yayınlar yaparak fikir önderliğini sürdürmektedir.
Organizasyonda yapılmış olan çalışan bağlılığı anket sonuçları bu deneyin birikimi sayesinde detaylıca, kırılımları ile incelenir. Sonuçları kanıtlanmış, kişi, takım ve organizasyon seviyesinde farklı müdahaleler ile bağlılığın artması hedeflenir. Ara nabız ölçümleri ile gelişim takip edilir ve planlamalarda gerekli revizyonlar yapılır.
Günümüz VUCA Dünyasının iş hayatı üzerinde etkisi nedeniyle iş hayatının çalışma formatı son yıllarda yeniden şekilleniyor.
Gerek müşteriyi merkeze alması, hem müşteriyi hem de takım içi iletişimi sürekli kılması, sürekli gelişim üzerine kurulu ve daha sonuç odaklı bir yaklaşımı sağlıyor olması nedenleriyle bu öne çıkan çalışma formatlarının başında çevik çalışma sistemi geliyor.
Takımların, bütünsel bir değişim yönetimi yaklaşımı ile, çevik çalışma sistemine geçişlerini ve performanslarını artırmalarına destek oluyoruz.