Gelişim Yolculukları
Kapsamlı eğitim programlarına sahip kurumlar, sahip olmayanlara kıyasla çalışan başına %218 daha fazla gelir elde ediyor.
ATD- Association for Talent Development- araştırması.İş sonuçlarına sürdürülebilir etkisini artırmak için eğitimlerimizi bir gelişim yolculuğu şeklinde sunuyoruz. Zamana yaydığımız eğitim seanslarımızı, farklı yapısal araçlarla destekliyor, gelişim yolculuğunun analiz, farkındalık, deneyim, sürdürülebilirlik aşamalarını kuvvetlendiriyoruz.
Destekleyici Gelişim Araçları
Gelişim yolculukları tasarımında eğitim seanslarına ek olarak kullandığımız destekleyici gelişim araçları:
- Kişisel Gelişim Planlaması
- Proje uygulamaları (İnovasyon projesi, koçluk projesi)
- Davranış ve kişilik envanteri
- Kurumiçi yapılan değerlendirme merkezi çalışmaları
- 90-360 derece arası yetkinlik ve davranış değerlendirmeleri
- Bire bir veya grup koçluk seansları
- Asenkron eğitimler
- Kick-off ve kapanış seansları
- Yönetici farkındalık seansları
- Takip seansları
- Webinarlar ve webinar kayıtları
Tasarlanmış Olan Gelişim Yolculuklarımız
Liderlik Potansiyelinizi Geliştirin: Yapmayı Bırak, Liderliğe Başla
Eğitimin Kapsamı
Yüksek performanslı ve tecrübeli bir çalışanın kariyer yolculuğunda bir sonraki aşama etki yöneticiliğe terfi etmesi, etki ve yetki alanının genişlemesi ve kendisine bir ekibin bağlanması olacaktır. Artık, sadece kendi performansından değil, departmanın yani ekibinin performasnından sorumlu olacaktır.
Acaba, bu çalışanımızın terfi etmesi sonucunda yüksek performanslı ve tecrübeli bir profesyoneli kaybederken, bir lider kazanabiliyor muyuz?
Yoksa, şirket ve İK olarak hedefimiz bir lider kazanmak iken, çalışanımız hala uzmanlık alanındaki işi yapmaya devam mı edecek, ekibine bir görev atamaktan çekinip tüm işleri kendi üzerine alacak, hatta ekibini kendisine rakip olarak mı görecek? Hele bir de mevcut ejkip içinden terfi ettiyse, eski ekip arkadaşları, yeni bağlı çalışanları ile iletişimini ve ilişkilerini nasıl yönetecek?
‘Liderlik Potansiyelinizi Geliştirin: Yapmayı Bırak, Liderliğe Başla’ Programımızın amacı, bu soruların cevabına ‘Terfisi sonrası liderlik sorumluluğunu üstlendi, liderlik becerilerini sergiliyor ve ekibinin yüksek performans sergilemesini kolaylaştırıyor, ekip olarak departman hedeflerini beklenenin üzerinde gerçekleştiriyorlar’ diyebilmenizdir.
Şirket çalışanlarınızın terfi sonrasında hızlıca bu geçişi sağlaması, Dale Carnegie Dönüşüm Formülünde açıkladığımız gibi, öncelikle duygusal değişim ve sonrasında davranışsal değişim ile sağlanacaktır.
Eğitimin Hedefleri
Terfi aşamasına geliş, yeni terfi etmiş, belli bir süre önce terfi etmiş olsa bile henüz liderlik sorumluluğunu üstlenememiş ve ekibine etkili liderlik yapamayan çalışanlarınıza yönelik sunduğumuz programımızın hedefleri:
- Liderlik sorumluluğunu üstlenmek
- Kör noktaları ve yetkinlik gelişim alanlarını farketmek için için öz farkındalığı artırmak
- Liderlikte güvenilirliği artırmak
- Sahip olunan yetkiyi ve etkiyi uygun şekilde ve doğru seviyede kullanmalarını sağlamak
- Etkin liderlik için iletişim becerilerini geliştirme
- Ekibinizi motive edecek ve güçlendirecek insan ilişkileri tekniklerini uygulamak
- Ekip üyelerinin performansına ve gelişimine dengeli bir şekilde odaklanmalarını sağlamak,
- Liderlik ve yöneticilik uygulamalarının etki sağlaması için liderlik ve yöneticilik araçlarına hakimiyeti artırmak ve etkili bir şekilde sergilenmesini sağlamak
Şirketiniz çalışanlarının liderlik becerilerini geliştirmek için bize ulaşın.
Sonuçlara Ulaştıran Liderlik: İnsanlardaki Yeteneği Açığa Çıkarın
Eğitimin Kapsamı
Kurumların sürdürülebilir yüksek performansının en önemli başarı faktörlerinin başında şirket stratejileri ile uyumlu liderlik kültürü – Hayata geçirilen ortak liderlik tutumu ve davranışları – gelmektedir.
Öyle ki, bir şirkette, kurum kültürünün stratejileri desteklemesi, olumlu ve güvenli ortamın oluşması, çalışan bağlılığının sağlanması, performans ve kariyer sistemlerinin adil bir şekilde işlemesi ve tüm bunların sonucu olarak hedeflenen stratejilerin gerçekleştirilerek iş sonuçlarına ulaşılması, hedeflenen liderlik tutum ve uygulamalarının hayata geçirilmesi ile sağlanacaktır.
Bu nedenle şirkette liderlerin bu sorumluluklarını üstlenmeleri, iş sonuçları ile birlikte insan kaynağına gereken önemi vermeleri şarttır.
Eğitimin Hedefleri
Sonuçlara Ulaştıran Liderlik: İnsanlardaki Yeteneği Açığa Çıkarın Programımız, bu kapsamda, şirketin tecrübeli liderlerinin, ilham veren bir lider olmak için gereken doğru tutumları benimsemesini ve ihtiyaç duyduğu beceri ve davranışları istenen yönde sergilemelerini hedeflemektedir.
Bu sayede, çalışanlardaki yeteneği ortaya çıkaracak ve şirket çalışanları sayesinde ekip olarak iş sonuçlarına ulaşacaktır.
Bu gelişimi 5 alandaki gelişim ile sağlamayı hedefliyoruz:
Gelecek için sorumluluk almak (kendi kendini yönlendirme ve öğrenme çevikliği)
Liderler vizyonu birlikte yaratır, bunu başarmak için çalışır, sonuçlara ulaşır ve hatalarından ders çıkarır. Liderlikleri aracılığıyla üretken bir kültür yaratmak için değerlerini takip ederler ve insanları maksimum potansiyellerine ulaştırmaya odaklanırlar.
Güven ve psikolojik güvenlik kültürü oluşturmak
Liderler, insanların performans göstermesini ve yenilik yapmasını güvenli hale getirir. Liderler, güven ve saygının geliştirilmesi yoluyla ekipler ve ortaklıklar oluşturarak, parçalarının toplamından daha büyük bir bütün yaratabilirler.
İşbirliği için bir kültür yaratmak
Liderler, çözümlerin grubun en iyi fikirlerinden gelişmesine izin verir ve sorun çözmede bir ekip yaklaşımı benimser. İşbirliğine dayalı bir ortam, birbirine ve başarılı olmak için gereken sistem ve kaynaklara güvene dayanır. Liderler, insanların işlerini iyi yapabilmeleri için gerekli kaynakları sağlayarak ekiplerinin gelişmesini sağlar.
Etkili iletişim kurmak
Liderler, ilişkiler kurarak, arzulanan zorlayıcı bir gelecek yaratarak ve insanların bu geleceğin neresinde yer aldıklarını anlamalarına yardımcı olarak insanları yönlendirirler. Bunu etkili ve empatik sorgulama yoluyla yaparlar ve insanları dinlerler. Aktif olarak geri bildirim talep ederler ve güvenilirlik ve güven oluşturmak için duyduklarına göre hareket ederler.
Güvenilirlik göstermek
Liderler, kurumsal başarı için hayati önem taşıyan sonuçları elde etmek için yapacaklarını söyledikleri şeyleri yaparlar ve kendilerine bağlı liderlerin ve çalışanların da yapmasını sağlarlar. Net performans hedefleri belirler ve koçluk ve mentorluk yoluyla beklenen ve gerçekleşen performans arasındaki açığı kapatırlar. Kendilerini öne çıkarmak yerine ekiplerine ve üyelerine takdir verirler.
Şirketinizde liderlik kültürünü geliştirerek şirketinizi ileriye taşımak için bizimle iletişime geçiniz.
Dale Carnegie Kurs® İş Hayatının Başarı Anahtarları
Üniversite veya yüksek lisans diplomam değil ama Dale Carnegie Kursu Sertifikamı duvara astım, çünkü bu program benim hayatımı değiştirdi.
Warren Buffet – The Snowball - 2009
Eğitimin Kapsamı
Dale Carnegie olarak, her sektörde, ölçekte, görev tanımında ve pozisyonda geçerli olmak üzere profesyonellerin iş hayatındaki sürdürülebilir başarısının sırrını, ‘İş Hayatının Beş Başarı Anahtarı’ olarak tanımlıyoruz. Bunlar; Özgüven, İletişim Becerileri, İnsan İlişkileri, Liderlik Becerileri, Olumlu Tutum ve Stres Yönetimidir.
1912 yılından beri ülkemiz de dahil olmak üzere 90 ülkede milyonlarca insanın bu alanlardaki gelişimlerini sağlayarak profesyonel kariyer gelişimine ve hedeflenen iş sonuçlarına ulaşmasına katkıda bulunduk, dönüm noktaları oluşturduk. Hatta, bu beş başarı anahtarının iş hayatı ile sınırlı olmaması nedeniyle tüm hayatlarına dair bütünsel gelişimlerine destek olduk.
İş Hayatının Başarı Anahtarları Programı ile;
Kendinizle başlayın
Başkalarıyla bağlantı kurun
Ekip Çalışmasını Geliştirin
Değişime Liderlik Edin
Bu unsurlar, Dale Carnegie Kursu® boyunca bir araya getirilerek hedeflerinize ulaşmak için gereken zihinsel değişimi ve davranış değişikliğini geliştirir ve organizasyonunuz içinde ve ötesinde performans değişimini etkiler.
Eğitimin Hedefleri
Kendinizle Başlayın
Her değişim benlikle başlar. İnsanlar olarak doğal eğilimlerimize ve ait olma ihtiyacımıza dair anlayışımızı derinleştirmek, değişmek için neden her birimizin aktif çalışmasının gerektiğini açıklığa kavuşturmaya yardımcı olur. Tutumlarımız, fikirlerimiz ve düşüncelerimiz hakkında içgörü kazanmak, korkularımızı tanımlamamıza ve onlarla yüzleşmemize yardımcı olur.
Dayanıklılığımızı ve özgüvenimizi geliştirmek, kendimizle ve başkalarıyla dürüst alışverişlerde bulunmamızı sağlar. Empati kazandıkça güven ortamı yaratma konusunda gerçek bir istek geliştiririz.
Başkalarıyla Bağlantı Kurun
Hiçbirimiz yalnız çalışmıyoruz. Ekip çalışması ve etki oluşturmak için başkalarıyla bağlantı kurma ihtiyacı, başkalarına gerçek bir ilgiyle başlar. İnsanlara birey olarak odaklanma, olumlu bir ilk izlenim yaratma, profesyonel ilişkileri geliştirmeye yönelik fırsatları yaratma ve kullanma ve insanları güven ve saygıyla etkileme kurulan bağlantıların kazan-kazan ilişkisine dönmesini sağlayacaktır.
Ekip Çalışmasını Geliştirin
Sorumluluk yaratma ve işbirliği kazanmaya yönelik güçlü beceriler, insanların konuşmaya, ikna edici bir şekilde iletişim kurmaya, ortak zemin aramaya, üzerinde anlaşamayabilecekleri zor konuları tartışmaya, güvenin ne zaman kırıldığını tespit etmeye ve başarılı bir şekilde yeniden kurmaya hazır olmalarını sağlamaya yardımcı olur.
Değişime Liderlik Edin
Konuşmak, başkalarını harekete geçmeye ikna etmek, istenen tutum ve davranışları modellemek için gereken özgüvene sahip olarak, başkalarının değişmesini sağlayabiliriz.
Şirketinizde her seviyedeki çalışanlar, eşsiz Dale Carnegie Course® içeriği ve metodolojisinin fark yaratan eğitmen yetkinliklerinin sunumu ile, daha iyi ve farklı sonuçlar elde etmeleri için gereken zihniyet ve becerileri kazanacak, hem kişisel hem de profesyonel yeteneklerini ve kapasitelerini kararlılıkla geliştirebileceklerdir.
İş Hayatının Başarı Anahtarları- Dale Carnegie Kurs, şirket çalışanlarınızın gelişimi ile sınırlı kalmayıp, şirket kültürünün beş başarı anahtarı yönünde gelişimine de katkı sağlayacaktır. Güvenin, açık iletişimin, gelişime açıklığın, olumlu ortamın, yenilikçiliğin, özgüvenin ve sonuç odaklılığın olduğu bir kültür, şirketinizin sürdürülebilir yüksek performansının en önemli kolaylaştırıcısı olacaktır.
İş Hayatının Başarı Anahtarları – Dale Carnegie Kursun şirketinizde sağlayabileceği etkiyi ve faydayı bizlerle değerlendirmek isterseniz bize ulaşın.
Sunumda Dönüm Noktası
Eğitimin Kapsamı
Şirketlerimizde ilk seviye çalışandan en üst seviye yöneticiye kadar, en çok ve en yaygın kullanılan kritik önemdeki iş araçlarından birisi yaptığımız sunumlardır. Bazen birkaç kişiye, bazen tüm şirkete, bazen daha geniş kitlelere yapabiliriz.
Sunumlarda amacımız ikna etmek, bir fikri satmak, ilham vermek, bilgi aktarmak, öğretmek, harekete geçirmek, motive etmek, değişimi benimsetmek olabilir. Sunumumuzu doğru yaptığımızda, bizi diğerlerinden ayıracak, hedefimize ulaşmamızı sağlayacak aynı zamanda, hitap ettiğimiz kitlenin, bizleri hazırlıklı, bilgili, özgüvenli veya hedeflediğimiz şekilde biri olarak görmesini sağlayacaktır.
Buna karşılık yapılan araştırmalarda, topluluk karşısında konuşma, insanların yaşadığı korkuların başlarında gelmektedir.
Dale Carnegie olarak, Sunumda Dönüm Noktası programımızın fark yaratan metodolojisi sayesinde, katılımcılarımızın topluluk karşısında konuşma korkusunu aşmasını, sunumlarda kendine odaklanmaktan vazgeçip katılımcı kitleye odaklanmasını ve hedeflediği sonuçlara ulaşmasını sağlıyoruz.
Kurucumuz Dale Carnegie, her sunum için üç farklı sunum deneyimlendiğini belirtmiş: Planlanan sunum, gerçekleştirilen sunum ve ‘keşke yapsaydım’ denen sunum. Sunumda Dönüm Noktası Programımız ile kendimize iddialı bir hedef koyuyoruz ve bu üç farklı sunumun tek bir sunumda birleşmesini sağlıyoruz. Başka bir deyişle, kişilerin planladığı sunumu gerçekleştirmesini ve sonrasında ‘iyi ki böyle sundum’ demesini sağlıyoruz. O nedenle programımızı ‘Sunumda Dönüm Noktası’ olarak adlandırıyoruz.
Eğitimin Hedefleri
- Sunum yaparken daha doğal, rahat ve kendinden emin olmak
- Dinleyicilerde olumlu bir ilk izlenim ve güvenilirlik sağlamak
- Dinleyicileri ikna edebilmek
- Netlik ve kesinlik ile iletişim kurmak
- Karışık materyali anlaşılır bir şekilde aktarabilmek
- Baskı altında sorulara özgüvenli bir şekilde cevap vermek, kredibiliteyi korumak
- Etkin Soru-Cevap oturumları yönetmek
- Değişimi benimsetebilmek ve harekete geçirmek için dinleyicilere ilham vermek
- Hikaye anlatma becerisini geliştirerek duygulara hitap etmek, dünleyicileri harekete geçirmek
Şirketiniz çalışanlarının sunum becerilerini geliştirmek için bize ulaşın.
Eğiticinin Eğitimi
Anlatmak Eğitim Değildir.
Harold Stolovitch ve Erica J. Keeps tarafından yazılan ve ATD tarafından yayımlanan, alanın en iyi bilinen kitaplarından biri olan "Tellig Ain't Training" kitabı.
Eğitimin Kapsamı
Günümüz iş dünyasında rekabetin yoğunluğu, değişimin sürekliliği ve hızı, sürekli öğrenme ve gelişmeyi zorunlu hale getirmiştir.
Bu gelişimin en azından belli bir kısmının iç eğitmen sistemi ile gerçekleştirilmesi şirkete önemli avantajlar sağlayacaktır:
Tabii bu faydaları sağlayabilmesi için, iç eğitmenlerin, kuvvetli eğitmen yetkinliklerine sahip olması ve bunu özgüvenli bir şekilde eğitimlerde sergilemesi gerekmektedir.
Dale Carnegie olarak iç eğitmen adaylarınıza, beklenenin üzerinde sonuçlar alacakları bakış açısını, özgüveni ve eğitmen yetkinliklerini kazandırıyor, verecekleri eğitimlerde uygulamalarını sağlıyoruz.
Eğitimin Hedefleri
Dale Carnegie’nin İSO Sertifikalı eşsiz Global Eğitmen Sertifikasyon Programından esinlenerek hazırladığımız Eğiticinin Eğitimi Programımızın hedefleri:
- Yetişkin eğitiminin özelliklerini anlamak
- Eğitimlerde olumlu ortam oluşturmanın yollarını öğrenmek ve benimsemek,
- Eğitimlerde katılımcıları merkeze alacak bir yaklaşımı benimsemek
- Başarılı bir eğiticinin sahip olması gereken yetkinlikleri anlamak, benimsemek,
- Eğitimlerin etkisini artıracak sunum becerilerini geliştirmek
- Eğitimi katılımcı, interaktif bir yapıya çevirebilmenin yollarını anlamak ve geliştirmek
- Fasilitasyon becerilerini geliştirmek
- Eğitimlerde koçluğun ve geribildirimin önemini fark etmek ve geliştirmek
- Eğitimde gerekli olan insan ilişkisi prensiplerini fark etmek
- Eğitimlerde karşılaşılacak zor durumları anlamak ve yönetmenin yollarını öğrenmek
- Eğitimlerin yapısını anlayarak eğitim tasarımının prensiplerini öğrenmek
İç eğitmenlerinizi geliştirmek, eğitim tasarlamalarını sağlamak, iç eğitmen adaylarınızı belirlemek için bizimle temasa geçiniz.
İlişki Yoluyla Satış Kazanmak
Eğitimin Kapsamı
Satış, son birkaç on yılda, küreselleşme, teknoloji, bilgiye ulaşabilme kolaylığı, rekabet gibi nedenlerle önemli ölçüde değişti. Gerçekleri saklama devri geçmişte kaldı. Müşteriler artık gerçekleri biliyorlar, bilmediklerini de satış profesyonellerinden duymak istiyorlar. Dinlediklerini, şirketi, ürün ve hizmeti araştırıyorlar, diğer tedarikçilerin anlattıkları ile karşılaştırıyorlar, sorguluyorlar.
Peki, Satış profesyonelleri bu koşullar çerçevesinde, rekabette nasıl öne çıkacak ve fark yaratacak?
Satış profesyonellerinin rekabette öne geçerek ve fark yaratarak yüksek performans sağlamalarının yolu, müşterilerinde güvene dayalı ilişkiler kurmalarından geçiyor. Çünkü, müşteri nezdinde güvene dayalı ilişkiler ve kuvvetli iletişim, fırsatları ve zorlukları belirlemekte, bilinmeyen veya ifade edilmemiş ihtiyaçları tespit etmekte, güçlü sorular sorarak ve dinleyerek müşterinin dünyasını, gerçek ihtiyaçlarını anlamakta ve onların gözüyle bakıp onlara değer sunarak öne geçmekte kendilerine katkı sağlıyor.
Satış son birkaç on yılda önemli ölçüde değişmiş olsa da, binlerce yıldır değişmeyen şey ise insanların satın alma sürecinde nasıl zihinsel bir süreçten geçtiği ve nasıl satın aldığıdır.
Güveni dayalı ilişkiler ve müşteri odaklı yaklaşım, müşterinin binlerce yıldır değişmeyen satın alma sürecini manipüle etmeden kolaylaştırıyor.
Kurulan kalıcı ilişkiler ve müşteri odaklı olma, müşteri sadakati, tekrarlayan işler ve referans sağlayarak satış profesyonellerini kurumsal hedeflerine ulaştırmayı kolaylaştırıyor.
‘İlişki Odaklı Satışla Kazanmak’ programımız, bu kapsamda, satış profesyonellerine, müşterileriyle güvene dayalı ilişki kurarak satış süreçlerini yönetme konusunda, tutum, özgüven ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.
Eğitimin Hedefleri
İlişki Odaklı Satışla Kazanma Eğitimimizin, satış profesyonelline rekaber avantajı sağlaması için kazandırmayı hedeflediği özgüven, tutum ve beceriler;
- Kişisel ve profesyonel başarı için kişisel hedefler belirlemek,
- Dinamik ve kendinden emin bir satış tutumu oluşturmak,
- Sürdürülebilir satış performansı için satış kanalını etkin beslemek,
- Müşteri odaklı olmak, değer ve fayda sunmak,
- Güvenilirlik sağlamak ve korumak,
- Güvene dayalı ilişkiler kurmak, gönüllü işbirliği sağlamak,
- Empatik dinlemek,
- Etkili networking yapmak,
- Müşteri ihtiyaçlarını doğru tespit etmek,
- Sunulan çözümümüzde ilgi yaratmak,
- İlişki odaklı teknikler aracılığıyla satın alma sürecini kolaylaştıran satış stratejileri oluşturmak,
- İtirazları ortadan kaldırmak ve müzakere ihtiyacını en aza indirmek için Dale Carnegie Satış Modelini uygulamak
Koçluk Becerilerini Geliştirme - ACSTH
Eğitimin Kapsamı
Günümüz İş Dünyasında İç Koçların Önemi
Günümüz iş dünyasında, şirketlerin rekabet avantajını koruyabilmesi ve sürdürülebilir başarıyı yakalayabilmesi için sürekli gelişim ve yenilikçilik gereğinin hepimiz farkındayız. Bu noktada, iç koçlar, çalışanların potansiyelini ortaya çıkarmada ve performanslarını artırmada kritik bir rol oynar. İç koçlar, yalnızca bireysel gelişimi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda şirket kültürünü güçlendirir ve kurumsal bağlılığı artırır.
İç koçların şirketlere sağladığı faydaları özetlemek gerekirse;
• Artan çalışan bağlılığı ve motivasyon
• Gelişen Performans ve Verimlilik
• Kurum Kültürünün Güçlendirilmesi
• Maliyet tasarruflu gelişim modeli
Dale Carnegie Koç Yetiştirme Programımız, şirketlerin kendi iç koçlarını yetiştirerek bu faydaları en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olur. Programımız, katılımcılara koçluk becerilerini geliştirmenin yanı sıra, etkili koçluk stratejileri ve tekniklerini öğretir. Bu sayede, çalışanlarınızın performansını artırabilir ve kurumsal hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.
Koç Yetiştirme Programımız, katılımcıların iş dünyasında etkin koçlar olarak rol almaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Program, katılımcıların hem kişisel hem de profesyonel gelişimlerine katkı sağlayarak, şirketin genel performansını artırır ve sürdürülebilir başarıyı destekler.
Dale Carnegie Koç Yetiştirme Programı 2013 yılında ICF tarafından akredite olmuştur.
Programın Süresi: Program 8’er günlük (4 seans × 2 gün) iki bölümden oluşmaktadır.
ICF Kriterleri
ICF Akredite koç olmanın kriterleri arasında katılımcının alması gereken 10 adet mentorluk, bireysel ve takım koçluğu oturumlarıyla birlikte 16 günlük programda tamamlanmaktadır.
Her iki programı da başarıyla tamamlayan katılımcılar, ICF onaylı bir koçluk sertifikası almaya hak kazanırlar (programda verilen tüm eğitimleri başarıyla tamamlamaları ve sınavları başarıyla geçmeleri şartıyla).
Eğitimin Hedefleri:
- İş koçluğu tutumu kazanmak ve geliştirmek
- İş koçluğu için gerekli olan yetkinlikleri kazanmak
- Koçu ve danışanı hedeflenen sonuca götürecek koçluk sürecini benimsemek, uygulamak
- Etkin koçluk için insan ilişkileri ve iletişim prensiplerini benimsemek
- Yapılan koçluğun etkisini artıracak araçlara ve yöntemlere hakim olmak ve uygulamak
- Koçluk kimliğini özgüvenli ve profesyonel bir şekilde taşımak, çevremizde kredibilite sağlamak
- Program boyunca yapılacak birebir koçluk uygulamaları ve geribildirimi ile koçluk tecrübesi kazanmak
Süre / Format: 3 ay ve zamana yaygın format.
Program (4 seans x 2 gün) 8 günden oluşmaktadır.
Koçluk Becerilerini Geliştirme Programı, Dale Carnegie İş Koçluğu Sertifika Programının iki bölümünden ilki olup, başarıyla tamamlayan katılımcılar 75 Saatlik ICF Akredite ACSTH Sertifikası alacaklardır.
Program sonunda Katılım sertifikası için tüm seanslara katılım gereklidir.
Kimler katılabilir?
Koçluk sertifikası almak ya da koçluk yetkinliklerini geliştirmek isteyen tüm bireysel katılımcılar ya da kurum çalışanları
Koçlukta Uzmanlaşma - ACTP
Eğitimin Kapsamı
Koçlukta Uzmanlaşma Programı, Dale Carnegie İş Koçluğu Sertifika Programının ikinci modülü olup, başarıyla tamamlayan katılımcılar 242 saat süreli ICF Akredite ACTP Katılım Sertifikası alacaklardır.
Program tamamlandığında, ACTP Başarı Sertifikası için gerekli olan 242 saatlik eğitim, 5 koçluk izlemesi ve 10 koçluk becerilerine mentorluk çalışması tamamlanmış olacaktır.
ACTP Başarı Sertifikası alabilmek için, katılımcıların programı tamamladıktan sonra performans değerlendirmeyi ve 100 saat koçluk deneyimini başarıyla tamamlaması gerekmektedir.
Eğitimin Hedefleri:
- Uzmanlaşacak koçluk alanlarını belirlemek, vizyon oluşturmak, uygulamak, tecrübe kazanmak
- Liderlik ve yöneticilik koçluğunun dinamiklerini benimsemek, uygulamak
- Grup ve takım koçluğunun dinamiklerini benimsemek ve uygulamak
- Yapılan koçluğun etkisini artıracak farklı araçlara ve yöntemlere hakim olmak
- Profesyonel iş koçu olarak uzmanlaşacak alanlarda kredibilite ve talebi arttırmanın yollarını benimsemek
Süre / Format:
3 ay (4 ay x 2 gün olacak şekilde 8 gün)
Kimler katılabilir?
Dale Carnegie Akademi’nin İş Koçluğu Becerilerini Geliştirme Programı veya başka koçluk eğitim kurumların ICF ACSTH Onaylı Programını tamamlamış olmak.
Program sonunda katılım sertifikası almak için tüm seanslara katılım gereklidir.