Dale Carnegie Türkiye

Türkiye

Takım Olmak Cesaret ve Kararlılık Gerektiriyor


Takım olmak inanılanın aksine ortak geçirilen zamanın artması ile değil, takımı oluşturan kişilerin gösterdikleri cesaret ve kararlık ile mümkün.

Gönülden inandığım ve desteklediğim bu söz, Patrick Lencioni’e ait. Küresel salgınla birlikte uzaktan çalışmaya geçiş ile takım olarak çalışmak ve sonuç üretmek çok daha zor bir hale geldi. Fiziki uzaklığın yarattığı zorluğu aşmak için, bu konuya çok daha fazla odaklanmak, çalışmak ve gerekirse de müdahale etmek gerekiyor. Birlikte sonuç üretmekte iyi iş çıkaran kurumların, takımların gizli rekabet avantajlarını açığa çıkaracaklarına ve pazarda fark yaratacaklarına gönülden inanıyorum. McKinsey tarafından yapılan araştırmada, çalışanların ve yöneticilerin %97‘sinin takım içindeki uyum eksikliğinin, bir görevin veya bir projenin sonucunu da etkilediğine inandıklarını gösteriyor.

Bu perspektiften değerlendirdiğimizde takım olmak kuruma da çalışana da doğrudan etki ediyor. Ve hatta yapılan başka bir araştırma, çalışanların %37‘sinin “harika bir takımla çalışmanın” iş yerinde kalmalarının başlıca nedeni olduğunu gösteriyor.

Tam da bu sebeple, Lunch & Lead adıyla, iki yıldır Dale Carnegie Türkiye olarak her ay gerçekleştirdiğimiz tematik webinarlarımızın son üç tanesini Takım Olmak konusuna ayırdık. Amacımız, her webinarda takım olma becerisine farklı bir çerçevelerden bakarak, iş ortaklarımıza destek olmak ve vizyon katmak idi.

Başarabildiysek ne mutlu bize.

Etkili Takımlar Neleri Farklı Yapıyorlar?

Etkili Takımlar Neleri Farklı Yapıyorlar

İlk webinarımızda yönetici ortağımız Dr. Çağlayan Bodur ile Etkili Takımları masaya yatırdık ve performansı yüksek takımların neleri farklı yaptıklarını tartıştık.

Patrick Lencioni’nin Takımlardaki Beş Temel Aksaklık modeli ile takımlarda sıklıkla yaşanan problemleri, kök nedenlerini ve bu problemlerin iş sonuçlarına etkilerini değerlendirdik.
Dahi Takımlar Kurmak

Dahi'l Takımlar Kurmak

İkinci webinarımızda odağımızı takımın performansını en üst seviyeye çıkarabilmek için takım üyelerinin farklı iş zekalarını nasıl keşfedebileceklerine çevirdik.

Bu sefer eğitmenimiz ve yöneticimiz Deniz Uzuner ile altı farklı iş zekasını tanıttık. Her bir zekanın iş hayatına nasıl hizmet ettiğini ve nasıl keşfedilebileceğini konuştuk.
Takım Oyuncusu Olmak

İdeal Takım Oyuncusu Olmak

Üçüncü ve son webinarımızda ise konumuz ideal takım oyuncusu olmak için gerekli olmazsa olmaz diye nitelendirdiğimiz özellikler idi.

Eğitmenimiz ve yöneticimiz Murat Kurt ile takım çalışmasına yatkınlık açısından öne çıkan üç özelliği ; Patrick Lencioni’nin tanımı ile erdemi tanımladık. Her üç webinarımızın kayıtlarına www.dalecarnegie.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Üç webinarımızda 100’den fazla kurum ve çoğunluğu İK profesyonellerinden oluşan 200’den fazla katılımcı bizimle oldu.

Daha sonra web sayfasından kaydı indirip, izleyenlerle bu sayı daha da yukarı çıktı. Bu bizi mutlu etmekle beraber, cesaretlendirdi ve bundan sonrakiler için de teşvik etti.

Öğle aralarına sıkıştırdığımız bu birbirimizden öğrenme, gelişme platformunu yeni fırsatlarla daha da ileriye taşıyacağız.

Yeni webinarlarda buluşmak üzere.

Paylaş